woensdag 27 februari 2008

WARM WATER

Toen wij in 2006 voor het eerst in dit huis kwamen was er erg veel achterstallig onderhoud en ontbraken er ook de voor ons de zo normale faciliteiten. In de ruimte waar de keuken was stonden een paar kastjes maar het werkblad bijvoorbeeld was verwijderd. Ook was er geen kraan. En als er wel een kraan was geweest dan zou deze hoogwaarschijnlijk alleen koud water hebben gegeven. Hier in Brazilië is het heel gewoon om alleen koud water bij je aanrecht te hebben. De meeste mensen die wel warm water willen hebben kopen een kraan waar een verwarmingselement in zit en daardoor warm water geeft.


Ook het warm water van de douche gaat via een
verwarmingselement. Zo is ook de douche van de kinderen. Voor het bad hebben wij een boiler laten maken. Maar de keuken moest geheel vernieuwd worden, vloerverwarming in de vloer, tegels en een nieuwe keuken. We hadden ook een mengkraan gekocht die wel werd aangesloten maar voor dat moment alleen koud water gaf doordat de boiler voor de keuken in de container zat.
Nu is afwassen met koud water niet prettig, zeker niet met vette spullen maar wassen met koud water in de winter hier is helemaal niet fijn. Het water is dan echt koud. We halen dan warm water uit de douche of bad.
Inmiddels is de container aangekomen en dus ook de boiler. Nu was het nog de tijd die ontbrak om deze te plaatsen. Door het gedoe met de vaatwasser werd de boiler toch wel een belangrijk punt. Na een paar dagen zwoegen hier boven op zolder waar de boiler geplaatst moest worden hebben we sinds dinsdag middag 26 februari warm water in de keuken. En dat is heel prettig. Het is zo gewoon als je in Nederland woont, dus voor ons een groot gemis, hier is het luxe. Verwend of niet ik zou het niet meer willen missen. Weer een punt die van het "nog te doen lijstje" kan worden afgehaald. Nu nog de vaatwasser, deze is inmiddels weer weggebracht voor reparatie dus wie weet binnenkort ook nog een vaatwasser die het doet in de keuken.








Geen opmerkingen: