woensdag 14 januari 2009

Pups 1 week






Zoals ik de vorige keer schreef heeft Cody, onze blonde Labrador, 7 pups gekregen. Het gaat ontzettend goed met ze. Ze zijn nu 9 dagen en hun gewicht is bijna verdubbeld.
De zwarte reu woog bij geboorte 560 en is nu 1030 gram. Zijn zwarte zusje was 575 en is nu 1017 gram. Ook de blonde pups groeien erg goed.


Nog een paar dagen en dan gaan de oogjes en oortjes open en dan wordt het echt leuk, tenminste vinden wij.
De kinderen genieten ook van de pups en kijken er ook naaruit om "echt" met ze te kunnen spelen.





"totale overgave"


Cody wou de eerste dag niet naar buiten, we hebben haar naar buiten getrokken om toch even wat de lopen en haar behoefte te laten doen. Na die eerste keer merkte ze dat alles goed was en ging ze uit haar zelf.


"wie van de drie"
De eerste twee dagen vond Cody het niet goed dat de andere honden bij haar of de pups in de buurt kwamen. Maar na twee dagen heb ik het toch de deur opgelaten zodat de andere honden erbij konden. Eerste keer was het even grommen maar nu gaat het goed. De vader van de pups, Bruno, blijft wel op afstand. Hij is een beetje bang voor Cody als ze bij de pups is. Buiten spelen ze gewoon samen.
Rocky, de andere blonde Labrador en broer van Cody, komt nu ook gewoon in de kist kijken.
Brownie, de bruine Labrador van mijn schoonzus, heeft vorige week maandag een ongeluk gehad. Hij lag voor het wiel van de auto en kon niet op tijd weg komen. Niemand had hem voor het wiel zien liggen. Zijn achterpoot was gebroken. Hij is geopereerd en heeft een paar ijzerplaatjes om zijn bot heen. Een pin was niet mogelijk door de manier waarop het gebroken was.
Afgelopen maandag is hij weer thuis gekomen. Hij mag nog niet veel bewegen, heeft een kap om en er is een stuk afgezet waar hij zich vrij in kan bewegen maar waar de andere honden niet bij kunnen. Ik hoop dat hij snel weer de oude is en het herstel van zijn poot goed zal gaan.









Geen opmerkingen: