dinsdag 30 december 2008

Formatura Erwin G.Erkel

Erwin jr. sloot het afgeloten schooljaar af, groep 8. Dat is hier het laatste jaar van de basisschool. In Nederland zou dit het tweede jaar van het voortgezetonderwijs zijn.
De eindrapporten worden dan op een avond uitgedeeld en men noemt dat hier de Formatura.
Dit jaar was dat op 12 december.

Het begon in de kerk waar we om 19.00 uur moesten zijn. Door de leerlingen van de school worden dan allerlei liedjes gezongen en af en toe werd er een kort praatje gehouden. Zo rond de klok van 19.45 uur stonden we weer buiten. Alle leerlingen van school, met uitzondering groep 8, kregen van hun leerkracht het rapport.
Daarna reden we naar Club Social waar het feest van groep 8 werd gehouden. Dit was alleen voor mensen die uitgenodigd waren door de leerlingen en school. Met name familie dus.
Na een praatje van oa de directrice werden de eindrapporten uitgedeeld aan de leerlingen van groep 8.

Nadat de leerlingen hun rapporten hadden ontvangen gaven zij op hun beurt kleine kadootjes aan de leerkrachten van de school.






Erwin was erg trots op zijn rapport en terecht, een jaar les in een andere taal en dan goede cijfers halen, nou prima jongen!







Na al deze verplichte zaken was het tijd geworden voor eten en drinken. Er was gezorgd voor koffie/thee/frisdrank en allerlei soorten gebak en snackhapjes. Er was meer dan genoeg voor iedereen.














Zo rond de klok van 21.30 uur gingen de meeste mensen naar huis en zo ook wij.

Geen opmerkingen: