vrijdag 26 december 2008

Storm

Op maandag 1 december, laat in de middag, begon het met waaien en we zaten allemaal op de regen te wachten. Maar er kwam niet veel van.
Rond de klok van 20.00 uur ging het spoken, de wind was enorm en je zag niets meer door de ramen, zoveel wind en regen.
Het duurde maar een paar minuten.
In ons huis lagen inmiddels wel wat plasjes water maar dat zijn we gewend. De wind was nu van een totaal andere richting gekomen waardoor de wind de regen onder dakpannen had geslagen en er zelfs in de hal water lag.
Simone belde ons op dat er iets was met de kalkoenenschuur dus Erwin en ik gingen kijken.
Terwijl we naar de schuren liepen zagen we dat er veel meer schade was dan bij de kalkoenschuren. Het dak van een schuurtje was er compleet af en op het pad naar Simone en Jacco lagen allemaal bomen op de weg. Hierdoor was een electriciteitskabel gebroken en deze lag op hun pad.
Wij liepen naar de kalkoenenschuren en op het eerste gezicht konden we het niet goed zien. Wel dat het dak van schuur 2 kapot was maar hoe groot de ravage was konden we toen nog niet bepalen doordat het al donker was.
De volgende ochtend zijn we gaan kijken en het was voornamelijk schuur twee.
Het was voor de eerste keer dat we blij waren dat de kalkoenkuikens niet op de afgesproken dag waren gebracht. Deze zouden namelijk die maandag zijn gekomen maar door een of ander was het een paar dagen vooruit geschoven.
De man van de verzekering kwam langs,we mochten beginnen met opruimen en later in de week zou er iemand van het hoofdkantoor komen.
De metselaar, die inmiddels bij ons was begonnen met de melkstal, kende wel een timmerman en deze zou woensdag gelijk kunnen beginnen op de boel weer te herstellen.
Dat is ook allemaal goed gegaan en de kalkoenkuikens konden later in de week gewoon komen. De achterdeur van de schuur is gemaakt toen de kuikens er al in zaten maar dat was geen probleem.
Nu rest alleen nog het verfwerk van de nieuwe deur.










































































Geen opmerkingen: