donderdag 5 februari 2009

De bouw van de melkstal


De koeienstal




Ik head al eerder geschreven men met de koeienstal was begonnen. Deze nog niet klaar om in gebruik te nemen, er moet nog wel een en ander werk hiervoor gedaan worden. Erwin en zijn vader zijn tussen de bedrijven door wel met het voorbereidende grondwerk bezig..



De melkstal





In ons eerste bouwplan kwam de er een aparte melkstal. Om kosten te besparen werd er daarna gekozen voor een melkput in de koeienstal maar had niet onze voorkeur. Na opnieuw nadenken en praten zijn we toch voor ons eerste plan gegaan. Koten zijn belangrijk maar soms levert het meer op om je eigen visie en idee te volgen. Dus he twerd het eerst bouwplan; een aparte melkstal naast de koeienstal. Begin december 2008 is hier mee begonnen door de aannemer.
Het gebouw staat inmiddels al, men is op dit moment bezig met het leggen van de dakplaten. Staat mooi met die lichtplaten er tussen, dat wordt hier niet (veel) gebruikt.




achter aanzicht van het
gebouw en begin van
de melkput











Het gedeelte waar de melktank, kantoor en wc in komt is klaar om betegeld en geverfd te worden. Ook moeten hier de deuren natuurlijk nog in.



De ingang naar wc (rechts) en kantoor (links)
Nu nog zonder dak.





Hetzelfde aangezicht maar dan met dak
Vandaag is de Laval geweest, volgende week worden de apparatuur/spullen/materialen geleverd.
Met de bouw zijn ze deze maand nog bezig en ook het installeren van de apparatuur neemt zijn tijd. We denken dat er ergens in maart gemolken zou kunnen worden. Maar we zijn altijd voorzichtig hoor, want je weet maar nooit.













Bericht voor Erwin zijn ex-collega's uit de bouw: kijk hier bouwen ze zo een steiger, gewoon wat planken. En papa, nee hier is de ARBO niet blij mee denk ik.



We hebben hier al vee rond lopen maar ik heb zondag een mooi jersey kalfje uitgezocht bij een goede kennis. Zij hebben alleen maar Jersey's en ik vind deze zo mooi en wil er ook een paar. Het is niet zo makkelijk om ze te kopen, meeste boeren Hollandse koeien hebben. Maar het begin is er. Ze heet Hoelahoep! Die kennis geeft de kalveren allemaal een naam en deze is in 2008 geboren en in dat jaar begonnen de namen allemaal met een H. Het is net een klein hertje. Ik maak er gauw een foto van.

1 opmerking:

arie zei

hoi erwin, niet goed opgelet met steiger bouwen in oostvoorne hahaha , alles loopt lekker zie ik , hier alles oke , volgende week wintersport daarna een update van de BM mannen gr de kolen